niedziela, 28 sierpnia 2011

Leczo

Zawsze wtedy, gdy następnego dnia nie ma czasu na gotowanie, zawsze o aromatycznym zapachu lata, zawsze - przepyszne :).


Składniki (6 porcji):
- 1 kg papryki (po oczyszczeniu z gniazd nasiennych)
- 1 kg pomidorów
- 1 kg cebuli
- ok. 60 dag kiełbasy
- 1 przecier pomidorowy
- olej
- 4 kostki rosołowe
- 8 łyżeczek cukru
- pieprz
- papryka słodka

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oleju, aż będzie szklista lub odrobinę złocista. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki). Wszystko dusimy pod przykryciem. Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni tak, żeby wytopił się zbędny tłuszcz. Dodajemy do warzyw kiełbasę oraz przecier pomidorowy i przyprawiamy. Jeśli całość zacznie przywierać do dna garnka dodajemy odrobinę wody i dusimy do miękkości. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz