Składniki:
- 6 marchewek
- 4 pietruszki
- 1 seler
- 4 ogórki konserwowe
- por
- 5 jajek
- 1 jabłko
- puszka groszku konserwowego
- puszka kukurydzy
- ewentualnie 1-2 małe ziemniaki
- ok. 375ml (3/4 słoika 1/2 l) majonezu
- trochę śmietany
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Marchewki, pietruszki i seler ugotować do miękkości (najlepiej wykorzystać warzywa gotowane w wywarze do zupy) i pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę, podobnie jak ugotowane ziemniaki, sparzony por, ugotowane jajka i obrane jabłko. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać groszek i kukurydzę, a następnie śmietanę i majonez, przyprawić do smaku i wymieszać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz