sobota, 3 września 2011
Surówka z marchewki
Bezapelacyjnie, bez dwóch zdań - moja ulubiona... Swoim intensywnym kolorem przyciąga spojrzenia i zaprasza do stołu, a kto zna jej smak, nie daje się zapraszać dwa razy:).
Składniki (5 porcji, jak na zdjęciu):
- 6 dużych marchewek
- 2 średnie jabłka
- ok. 3 łyżeczki cukru
- 3-4 łyżeczki chrzanu
- 3 łyżki śmietany
- sól
Sposób przygotowania:
Marchewki i jabłka ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Doprawiamy solą i cukrem. Dodajemy chrzan i śmietanę, mieszamy, przekładamy do salaterek i podajemy, najlepiej razem z daniem obiadowym. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz