czwartek, 22 września 2011

Ogórkowo-pomidorowa sałatka

 


Składniki (5 porcji):
- 5 ogórków
- 5 pomidorów
- 2 małe cebulki
- sól
- pieprz
- cukier
- ocet winny/jabłkowy
- oliwa

Sposób przygotowania:
Ogórki i pomidory wypłukać. Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w plasterki lub małe ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę lub półtalarki. Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić do smaku. Można dodać jogurt naturalny lub ewentualnie śmietanę. Smacznego!

3 komentarze:

  1. no nie mów, że dodajesz cukru ... :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodaję cukier do wielu sałatek, do lecza, do fasolki po bretońsku itp.:). Nie można z nim przesadzić, ale w małej ilości wzbogaca i urozmaica smak:P

    OdpowiedzUsuń
  3. do lecza to rozumiem, ale do pomidorów z ogórkami?! :D

    OdpowiedzUsuń