piątek, 21 października 2011

Marchewka z groszkiem

 

Jutro ciasteczka wyborcze!!! Już nie mogę się doczekać pieczenia w gronie trzech najwspanialszych osób pod Słońcem :). Ciekawa jestem, czy w ogóle coś z tego pieczenia wyjdzie!? :) Na pewno zdam relacje oraz, korzystając z weekendu, który niestety zapowiada się na zbyt krótki, wrzucę kilka przepisów czekających już w kolejce. A tymczasem, moja ulubiona, marchewka z groszkiem. Smacznego!!

Składniki:
- 30 dag marchewki
- 30 dag groszku (mrożonego)
- 30 dag kukurydzy (mrożonej)
- 5 dag masła
- sól
- cukier
- ew mąka

Sposób przygotowania:
Marchewkę należy obrać, wypłukać, pokroić w kostkę i wrzucić do rondla z groszkiem i kukurydzą. Wlać niewielką ilośc wody i dusić pod przykryciem. Dołożyć masło, doprawić solą i cukrem, można delikatnie oprószyć mąką. Najczęściej podajemy ją z kotletem mielonym i ziemniaczkami:).

2 komentarze:

  1. O, u mnie tradycyjnie się robi bez kukurydzy ;-) Ale chyba następnym razem dorzucę - z miłości do kukurydzy właśnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. mam nadzieję, że nam pokażesz te ciasteczka.
    a marchewka z groszkiem i moja ulubiona.

    OdpowiedzUsuń