piątek, 28 października 2011

Naleśniki ze szpinakiem

 
Składniki (5 porcji):
- 3 paczki rozmrożonego szpinaku (lub szpinak świeży)
- 2 cebule
- czosnek
- 15 dag sera żółtego
- 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
Cebule dusimy w rondlu, dodajemy szpinak. Gdy całość się zagotuje przyprawiay solą, czosnkiem oraz dodajemy bułkę i starty na tarle o dużych oczkach ser, zagotowujemy. Tak przygotowany szpinak wykładamy następnie na naleśniki, zwijamy w dowolny sposób, przyprószamy z wierzchu żółtym serem oraz, dla koloru i smaku, czerwoną papryką i oregano. Smacznego:)!

4 komentarze:

  1. szpinak--> wielbię! ;)
    wyglądają smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy się nie nudzą, zawsze tak samo smaczne. Pyszna propozycja na obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za miłe komentarze:)
    Zapewniam, że smakują jeszcze lepiej niż wyglądają :P

    OdpowiedzUsuń